Op www.muzewijs.nl kunt alles lezen over de mogelijkheden die Muzewijs biedt op het gebied van muziek en techniek. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten ? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief Muzewijs juli 2020

Nieuws van Flutamuze:
 

Dit seizoen speelt Flutamuze het programma  “Klankkleuren
Van hier……naar daar…….van overal
Een muzikale reis van verleden naar heden. Kostbare geschenken uit vele landen en tijden. Een caleidoscoop van veranderende klanken uit muzikale verhalen van honderden jaren muziek, bijeen gebracht en bewerkt, voor en door de leden van Flutamuze zelf. Een wervelende reis door de tijd, uitgevoerd op 20 verschillende instrumenten en in vele stijlen. Muziek uit de renaissance en de barok, maar ook hedendaagse composities en volksmuziek uit vele landen vinden hun plek bij dit veelzijdige ensemble. Het geheel zal worden gepresenteerd en toegelicht door Anica van Ameijde. 
Een geheel eigen geluid en de grote afwisseling zijn de kenmerken die dit ensemble zo uniek maken, met muziek van de 12de t/m de 20ste eeuw in vele combinaties en uit vele windstreken
.

Naast traditionals uit diverse landen zijn er werken te horen van o.a. A. Scarlatti, G.Ph Telemann, G. Picchi, Fr. Poulenc, G. Cavaccio, H.I.F. (von)Biber en L.Eccles .
 


Op 1 maart j.l. gaven we 2 huisconcerten op een prachtige locatie in Harlingen. Beide concerten waren uitverkocht en er was nog een wachtlijst. Deze mensen moesten we voor deze keer dus teleurstellen, maar we komen hier zeker nog een keer terug. Als.......dat vervelende Covid 19 virus onder controle zal zijn, want deze mooie dag met zulk enthousiast publiek was tevens voorlopig ons laatste concert. Helaas kwam daarna alles stil te liggen, zodat ook alle lunchconcerten in de Grote Kerk van Gorinchem niet door konden gaan. Deze concerten zijn allen uitgesteld tot het volgend seizoen, zo ook het concert dat Flutamuze zou geven op woensdag 8 juli 2020. Dit komt dus te vervallen !     

Zo heel voorzichtig worden er weer repetities en concerten opgestart, met natuurlijk de nodige voorzorgsmaatregelen. Op zaterdag 22 augustus is er weer een concert gepland  in de Grote- of St. Michaëlaskerk te Oudewater (adres: zie agenda).
Bezoekers moeten zich vantevoren opgeven via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Op Youtube kunt u meerdere live-opnamen beluisteren van de concerten

in de St Janskerk - Gouda en van het lenteconcert in Hardinxveld.


Kijk en luister naar onze presentatievideo: 
https://www.youtube.com/watch?v=Buh9fjGlJx4
of volg deze link
https://www.youtube.com/channel/UCSO0Tljkl2y2W-dGCiU-m0Q   en maak zelf uw keuze uit de vele video’s.

Er is het afgelopen seizoen hard gewerkt aan een nieuw programma voor het seizoen 2020/2021.
Verrassend en veelzijdig. zoals u gewend bent van Flutamuze met veel nieuwe muziek zoals:
* Salve Regina van Poulenc in de laagste bezetting voor blokfluitkwartet,dat een1ste try-out beleefde in Hardinxveld.
  Vanaf deze locatie is dit stuk is al te beluisteren op https://www.youtube.com/watch?v=dmiNSg3ltj
* Concerto in a-Moll van Alessandro Scarlatti in de Barokbezetting van altfluit-viool-nyckelharpa-viola da gamba-klavecimbel.
* Duettino uit het Stabat Mater van Pergolesi met de totale bezetting.
* Quartett G-Moll van J.Chr. Pepusch met virtuoos solowerk van viool en viola da gamba.
* Concerto C-dur van G.Ph.Telemann voor altblokfluit, Viola da Gamba, 2 violen en Klavecimbel.
* Solomuziek voor gitaar van Domenico Scarlatti met een begeleiding van blokfluitkwartet (heel bijzonder !)
* Balletti Lamentabili van Biber in de "strijkers"bezetting.

* Natuurlijk ook weer wat volksmuziek en moderne, soms grappige stukken, speciaal bewerkt voor en door  Flutamuze......Kortom.....Er is in het komende seizoen weer veel te beluisteren.
Houdt de agenda in de gaten of meldt u aan voor de Nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.

Flutamuze - Verrassend en veelzijdig !
Fluiten in alle maten en soorten.
Violen, nyckelharpa, viola da gamba, klavecimbel, luiten en gitaar zijn de instrumenten die keer op keer voor verrassingen zullen zorgen.     

 

Vrijheid, veelzijdigheid en afwisseling in klank en beeld.
Muziek van alle tijden en uit alle windstreken, voor elk wat wils. 
                                                                  
Verplaatst naar juli 2021 !! Woensdag 8 juli 2020 - Grote Kerk - Groenmarkt 7 - Gorinchem - 12.15 - 13.15 uur 
Zaterdag 22 augustus 2020 - Grote- of St Michaëlskerk - Oudewater - 15.00 - 15.45 uur
Zaterdag 3 oktober 2020 - St Janskerk - Gouda - 16.00 - 17.00 uur
Zondag 11 april 2021 - Rozendaal (Gelderland) - 15.30 - 16.30 uur

                                                                                
      Info volgt in de volgende nieuwsbrief .
kopje gamba Wil

         www.muzewijs.nl

        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  
      
0184-642646 of 0625118185

       
                       


Ander nieuws:

De ensembles op projectbasis starten weer in september 2020 en er kunnen altijd nog muzikanten bij.
Ik noem ze nog maar even.
1* Het volksmuziekensemble van Tim repeteert op zaterdagochtend in Gorinchem.
2* Het ensemble voor volwassenen breidt zich lekker uit – geeft geen concerten – maar heeft gezellige, maar ook leerzame repetities op de zaterdagmorgen. U bent hier welkom op elk niveau met elk instrument.
3* Op woensdagavond spelen jongeren van 12 – 18 jaar, elke 14 dagen, muziek in allerlei stijlen en uit vele windstreken. Juist het feit dat ze onder leeftijdgenoten muziek kunnen maken, maakt dat ze zich al gauw thuis voelen bij deze groep, die in Ottoland repeteert. De groep bestaat momenteel uit 3 violen, 2 klarinetten en 2 blokfluiten. Als je twijfelt of het wel iets voor je is ? Kom dan een keertje kijken en luisteren of…doe gewoon een keer vrijblijvend mee.
4* Het blokfluitensemble is inmiddels een blokfluitorkest geworden, met alle denkbare maten blokfluiten en speelt 1x in de maand op maandagavond vanaf 20.00 uur, is zeker ook geschikt voor alle niveaus en is bedoeld voor mensen die ooit (soms heel vroeger) blokfluit hebben gespeeld en het toch weer eens willen proberen. Voor jong en oud en heel veilig in zo’n grote groep. U zult zien !! Het is misschien leuker dan u dacht ! We maken veel plezier met de hele familie blokfluiten – sopraan, alt, tenor, bas, grootbas en subbas - en het klinkt bijzonder en steeds beter !
N.B. Zolang de Coronacrises duurt wordt het grote ensemble opgesplitst in 2 kleine ensembles i.v.m. het houden van 1 1/2 meter afstand.

Voor verdere informatie en aanmelding kunt u terecht bij Tim en Wil de Wijs – telefoon thuis: 0184-642646 of mobiel op 06 25118185 of stuur even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen contact met u op.