Op www.muzewijs.nl kunt u alles lezen over de mogelijkheden die Muzewijs biedt op het gebied van muziek en techniek. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief Muzewijs - mei 2019 

Nieuws van Flutamuze:

Het  seizoen 2018/2019 zit er weer op. Het is een mooi jaar geweest, met leuke en afwisselende concerten. Het programma "Vogelvrij" viel bij ons publiek in goede aarde. Er werd enthousiast EN verrast op gereageerd. Vooral de opening met "de vogeltjes" leverde veel verbaasde en blije gezichten op.

Op Youtube e (zoek Flutamuze) kunt u meerdere live-opnamen beluisteren van de concerten in de St Janskerk - Gouda en van het lenteconcert in Hardinxveld.  

Er wordt ook al weer hard gewerkt aan een nieuw programma voor het seizoen 2018/2019 met veel nieuwe muziek zoals:
* Salve Regina van Poulenc in de laagste bezetting voor blokfluitkwartet, dat een 1ste try-out beleefde in Hardinxveld.
   Volg deze link https://www.youtube.com/watch?v=dmiNSg3ltj8

* Concerto in a-Moll in de Barokbezetting van altfluit - viool - nyckelharpa - viola da gamba - klavecimbel en luit.
* Duettino uit het Stabat Mater van Pergolesi met de totale bezetting.
* Solomuziek van Scarlatti met een begeleiding van blokfluitkwartet (heel bijzonder !)
* Balletti Lamentabili van Biber in de "strijkers"bezetting*
Natuurlijk ook weer wat volksmuziek en wat moderne stukken..........Kortom.....Er is in het komende seizoen weer veel te beluisteren bij Flutamuze.
Houdt de agenda in de gaten of meldt u aan voor de Nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.
Maar eerst gaan we op zomerreces, zodat we in augustus weer een frisse start kunnen maken om u te laten genieten van een nieuw, verrassend programma, zoals u gewend bent van Flutamuze. U hoort nog van ons !

Strijkers DrimmelenAnder nieuws:
De ensembles op projectbasis starten weer in september en er kunnen altijd nog muzikanten bij.
Ik noem ze nog maar even.
1* Het volksmuziekensemble van Tim repeteert op zaterdagochtend in Gorinchem.
2* Het ensemble voor volwassenen breidt zich lekker uit – geeft geen concerten – maar heeft gezellige, maar ook leerzame repetities op de zaterdagmorgen. U bent hier welkom op elk niveau met elk instrument.
3* Op woensdagavond spelen jongeren van 12 – 18 jaar, elke 14 dagen, muziek in allerlei stijlen en uit vele windstreken. Juist het feit dat ze onder leeftijdgenoten muziek kunnen maken, maakt dat ze zich al gauw thuis voelen bij deze groep, die in Ottoland repeteert. De groep bestaat momenteel uit 3 violen, 2 klarinetten en 2 blokfluiten. Als je twijfelt of het wel iets voor je is ? Kom dan een keertje kijken en luisteren of…doe gewoon een keer vrijblijvend mee.
4* Het blokfluitensemble is inmiddels een blokfluitorkest geworden, met alle denkbare maten blokfluiten en speelt 1x in de maand op maandagavond vanaf 20.00 uur, is zeker ook geschikt voor alle niveaus en is bedoeld voor mensen die ooit (soms heel vroeger) blokfluit hebben gespeeld en het toch weer eens willen proberen. Voor jong en oud en heel veilig in zo’n grote groep. U zult zien !! Het is misschien leuker dan u dacht ! We maken veel plezier met de hele familie blokfluiten – sopraan, alt, tenor, bas, grootbas en subbas - en het klinkt bijzonder en steeds beter !

Voor verdere informatie en aanmelding kunt u terecht bij Tim en Wil de Wijs – telefoon thuis: 0184-642646 of mobiel op 06 25118185 of stuur even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen contact met u op.