Ensemble Flutamuze
De basis van dit ensemble is de blokfluit, die in alle maten en soorten wordt bespeeld, aangevuld met diverse instrumenten zoals viool, nyckelharpa, viola da gamba, klavecimbel, luiten en gitaar. Daardoor kan een zeer  veelzijdig en afwisselend programma worden gepresenteerd.
Vanwege onze samenstelling kan de bezetting variëren van 4  tot 8 personen. Dit is afhankelijk van de beschikbare tijd, de locatie en het programma.klein_2023_05_27_-_Flutamuze_groepsfot0000008.jpg

Ons repertoire bevat muziek uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok, maar ook de meer lichtvoetige en recent gecomponeerde stukken komen aan bod, soms met een knipoog naar de klassieken en de lichte muziek, speciaal bewerkt voor en door Flutamuze.
In een mix van 13 verschillende combinaties laat Flutamuze u horen wat er zoal mogelijk is met het instrumentarium dat wordt bespeeld door de 8 leden van ons unieke ensemble.
Bij de oprichting, bestond de bezetting uit een blokfluit kwartet. Dat is nog steeds de basis, maar al snel begon een zoektocht naar diversiteit in klank en repertoire. Een geheel eigen geluid en de grote afwisseling zijn de kenmerken die dit ensemble zo uniek maken, met muziek van de 16de t/m de 21ste eeuw, in vele combinaties en uit vele windstreken. Door de leden zelf bijeen gebracht en bewerkt.

Met 10 verschillende blokfluiten, violen, nyckelharpa, gitaar, viola da gamba (alt en bas), klaecimbel en luiten spelen wij een MIX van Renaissance – Barok – Volksmuziek uit diverse landen en een tikkie "Jazz".
Wat onze zoektocht voor verrassingen heeft opgeleverd ?

Beluister het zelf op "Flutamuze Mix".Ook de 1e CD TAPAS Musicale is nu weer leverbaar. 
Dit jaar zal in september de 3de CD worden uitgebracht

Wilt u  op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief.


Wil de Wijsklein 2023 05 27 Flutamuze groepsfot0000049
Blokfluiten en Viola da Gamba
Tim de Wijs
Blokfluiten, Viool en Nyckelharpa
Jeroen van Ameijde
Blokfluiten, Luiten
Hanneke Schalkoort
Blokfluiten
Johan van Middelkoop
Gitaar 
Anne Dekker
Viola da Gamba
Jelly van Aken
Klavecimbel
Anica de Wijs
Viool en Presentatie

 

 
U kunt 2 CD's  van ons bestellen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CD ”Tapas Musicale”  € 12,-- (exclusief verzendkosten)
CD "Flutamuze Mix"   € 15,- (exclusief verzendkosten) 
Beide CD's € 25,--